Activeer de Google Assistent door 'Hey Google' te zeggen.

Je kunt de Google Assistent meerdere opdrachten geven:

‘Speel de volgende zender’ of ‘Speel volgende’.

‘Speel de vorige zender’ of ‘Speel volgende’.

‘Pauzeren’.

‘Doorgaan’.

‘Stoppen’.

‘Hervatten’.

‘Zet het volume harder’ of ‘Volume harder’.

‘Zet het volume zachter’ of ‘Volume zachter’.

Om een radiozender af te spelen zeg je bijvoorbeeld:

Speel 538 of Speel Veronica.

Let erop dat je niet het woord ‘Radio’ ervoor zegt. Dit in verband met technische beperkingen.

Update

Google heeft problemen met het herkennen van het woord "Speel" en we merken dat het woord “Speel” niet altijd wordt herkent.

Wanneer de gebruiker bijvoorbeeld Nederlands als taal voor Google Assistant selecteert, verschijnt de melding dat de taal zich in de bètafase bevindt en dus mogelijk niet soepel werkt aan de kant van Google.